Kompozycja dań do uzgodnienia telefonicznie: 665 598 530
Każde zestawy - potrawy tworzę dla Państwa indywidualnie z
wielką pasją do kuchni włoskiej i naszej regionalnej.
Kuchnia Włoska Zobacz: tutaj
dowóz do klienta cena - 1,80 zł za kilometr
Gofry na gorąco / z bitą smietaną, konfiturami, owocami /
Ciasto Shrek'a
Naleśniki na gorąco / z owocami, konfiturami /
Racuchy / z jabłkami, cynamonem /
Pizza / w własnej kompozycji /
Hamburgery firmowe
Zapiekanka / różne dodatki /
Frytki
Kurczaczki / nuggetsy, skrzydełka, pałeczki z różnymi sosami /
Bułeczki firmowe z masełkiem
Napoje, soki
GN Cannelloni / w różnych sosach z różnymi sosami zapiekane serem
GN Tortellini, Tortelloni, Raviolli / w różnch sosach zapiekane
GN Pene Carbonara / w różnych kompozycjach
GN Gnocchi / w różnych kompozycjach
GN Tagliatelle Spinacci
GN Con Carne
GN Pieczywo Firmowe, masełko czosnkowe
GN Mini Rollo, pierożki / z różnymi farszami
GN Tortille, Takos, Buritos
GN Udziec z kurczaka, Risotto
GN Devolay / z różnymi farszami
GN Zapiekaniec / w różnych kompozycjach
GN Sałatki, Warzywa z pary
GN Ziemniaki grilowane / z różnymi sosami
GN Polędwiczki z kurczaka w panierce / z różnymi sosami
GN Pizza Della Szef
-GN1 Patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek, golonka).
-GN1/2 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym (filet z piersi kurczaka w sosach meksykańskim, carbonara, śmietankowym, szpinakowym, serowym).
-GN1/2 patera schab w sosie pieczeniowym.
-GN1/2 patera filet z piersi w sosie-
meksykańskim. (filet z piersi kurczaka w sosach meksykańskim, carbonara, śmietankowym, szpinakowym, serowym).
-GN1/2 patera filet z piersi w sosie meksykańskim.
-GN1/2 Tortellini.
-GN1 Canelloni.
-GN1 pieczywo firmowe z masełkiem czosnkowym/mix tortille
-GN1 patera dodatki / dufinki, pieczone ziemniaki.
-GN1 patera mix sałatek.
Wartość Zestawu: 880 zł,
a Twoja cena to 40 zł za osobę
-GN1 patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek, golonka).
-GN1/3 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym (filet z piersi kurczaka w sosach meksykańskim, carbonara, śmietankowym, szpinakowym, serowym).
-GN1/3 patera schab w sosie pieczeniowym
-GN1/3 patera filet z piersi w sosie meksykański (filet z piersi kurczaka w sosach meksykańskim, carbonara, śmietankowym, szpinakowym, serowym).
-GN1 patera wloska (Canneloni w różnych sosach
-GN1 pieczywo firmowe z masełkiem czosnkowym/mix tortille
-GN1 patera dodatki / dufinki, pieczone ziemniaki
-GN1 patera mix sałatek
Wartość Zestawu: 680 zł,
a Twoja cena to 40 zł za osobę
-GN1 patera mix mięsna (udko faszerowane, devolay z różnymi farszami, pałki z kurczaka, pulpety zawijane z podlędwiczką, polędwiczki zawijane z boczkiem, ze śliwką, schab z różnymi farszami, karczek, golonka).
-GN1/3 patera filet z piersi z brokułami w sosie serowym (filet z piersi kurczaka w sosach meksykańskim, carbonara, śmietankowym, szpinakowym, serowym).
-GN1/3 patera schab w sosie pieczeniowym
-GN1/3 patera dodatki
-GN1 Canelloni
-GN1 pieczywo firmowe z masełkiem czosnkowym/mix tortille
-GN1 patera mix sałatek
Wartość Zestawu: 480 zł,
a Twoja cena to 40 zł za osobę
1. Obiadowa część:
Obiad weselny
- rosół czysty (podroby, marchewka, pietruszka, makaron), krem lub inna zupa,
- kluska śląska jasna, kluska śląska ciemna, ziemniaki z wody,
- sos pieczeniowy,
Sałatki
- z czerwonej kapusty, buraczki, młoda kapusta, seler świeży tarty, marchewka tarta, warzywka z pary / wszystkie mogą znajdować się na stole
Soki / kompoty
- 100% soki, kompoty/ brzoskwinia, gruszka, napoje gazowane (woda, coca-cola, sprite, fanta itd.)
Półmisek obejmuje następujące gatunki (waga półmiska 2 kg ustawiony co 6 osób):
- rolada tradycyjna śląska, wołowa, wieprzowa,
- schab tradycyjny w pianie,
- schab z farszem, panierka,
- schab walec z farszem w panierce,
- pieczeń wieprzowa plastrowana.
- noga z kaczki,
- udko faszerowane,
- bombka w piersi, faszerowana w panierce,
- devolai czosnkowo-szpinakowy,
- devolai z masłem i serem,
- schab nadziewany jako pieczeń,
- pierś z brzoskwinią / ananas z żurawiną,
- schab z szynką serem w panierce,
2. Słodka część:
- Tort weselny - wypieki firmy wedle życzenia.
- Ciasta kremowe różne, wypieki firmy (miodownik, orzechowe, z bakaliami, z owocami, wuzetka, nuttelowe, serniki)
Przy kompozycji MENU na miejscu ustalamy rodzaj, jakie ciasta i w jakich smakach od 2 kawałków do 3 na osobę + tort.
- owoce sezonowe w bardzo szerokiej gamie (sałatki owocowe)
- kawa (bez ograniczeń)
- ciasteczka kruche oraz cukierki czekoladowe za dodatkową umowną opłatą
- lody w pucharach za dodatkową umowną opłatą
3. Płyta
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa
4. Kolacja gorąca (podana na Szwedzkim stole lub tradycyjnie)
- patera góralska (na kapuście zasmażanej, karczek peklowano-wędzony, szaszłyki, golonka tradycyjnie peklowano-pieczone w sosie meks.)
- patera schab z pieczarkami zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z owocem zapiekany serem mozzarella
- patera pierś z brokułami zalewana sosem smietankowo-serowym (Włoskie sery)
- patera polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- patera canelloni w sosach do wyboru
- patera tortellini, tortelloni, ravioli, w sosach do wyboru z warzywami
- patera pierś z warzywami z sosie meks.
- patera ryba (łosoś dzwonkowany składany w całości lub mix ryby, własna hodowla karpia)
- sezonowe sałatki (grecka, pekinka)
- sosy firmowe do sałatek
- pieczarka nadziewana - grillowana
- papryczki nadziewane - grillowane
- ziemniaki nadziewane - grillowane
- dufinki, frytki, pure,
Wigilia I
Bufet na gorąco
- dorsz / polędwiczki, filet / ze szpinakowo-borkułowym przysmakiem zapiekane serem mozzarella
- rizotto
- kapusta z grzybami
- pierogi smażone
- cannelloni / farsz z rybą i warzywami / zapiekane serem w różnych sosach
- ziemniak faszerowany
- sos beszamelowy o smaku cytrynowym
- zupa krem z brokułów z grzankami lub inny krem
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka
- miodownik
- pieczone jabłka lub banan z konfiturą
koszt zestawu za osobę 80 zł.
Wigilia II
Bufet na gorąco
- karp saute / smażony /
- ziemniak nadziewany
- kapusta z grzybami
- krokiet
- barszcz ukraiński
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- moczka,
- makowiec,
Koszt zestawu za osobę 55 zł.
Wigilia III
Bufet na gorąco
- sum afrykański filet
- kapusta z grzybami
- tortellini z grzybami i brokułami
- pierogi
- ziemniak z warzywami / w sosie beszamelowo cytrynowym /
- krem z borowików z łazankami
Bufet na słodko
- kawa, herbata, dodatki
- makówki
- miodownik
Koszt zestawu za osobę 65 zł.
Wigilia IV
Inspiracja indywidualna
- koreczki bankietowe
- tartinki / kanapki na różnym pieczywie / w przeróżnych smakach
- tortilla meksykańska / wołowo - wieprzowa
- pieczywo firmowe
- tacos z kurczakiem i warzywami z sosem
- bruschetta
- pomidory koktajlowe z farszem twarogowym
- ogórek faszerowany z pastą rybną
- warzywa sezonowe z różnymi dipami
- Sałatki treściwe (z kurczakiem, szynką, rybą, warzywami, na bazie makaronu, ryżu, świeżych warzyw w sosach firmowych) Około trzech rodzaji
- pieczywo na gorąco firmowe, bułeczki + masełko czosnkowe
- mini tortille,
- mini rollo z różnymi farszami,
- szynka rolowana nadziewana, zalewana galantyną
- ser rolowany nadziewany
- mix koreczków bankietowych
- kurczak w garalecie
- pomidor koktajlowy nadziewany twarożkiem
- ogórek zielony, słupki nadziewany pastą
- koreczki z fileta matias
- mix różnych dipów do pieczywa
Potrawy podajemy na szwedzkim stole.